Yhteystiedot

Antti Lehto
Tuohustie 19a
00670 Helsinki

+358405006665

lehto.antti@kolumbus.fi

Quintus

Quintus on Schempp-Hirth tehtaan seuraaja legendaariselle Nimbus koneperheelle, joka on edennyt 60-70-lukujen taitteen prototyypistä uuden vuosituhannen nelosmalliin. 

 

Quintus tulee olemaan kokonaan uusi konsepti. Tavoitteena on valmistaa itselähtevä kone, joka on lento- ja maakäsittelyominaisuuksiltaan lähellä nykyisiä 18m luokan koneita ja toisaalta suoritusarvoiltaan parempi kuin nykyiset avoimen luokan koneet.  Nämä tavoitteet on tarkoitus saavuttaa hyvin pienellä ja kevyellä neliosaisella siivellä.  Kärkiväli tulee olemaan 23 metriä, rakenne vahva ja jäykkä ja sivusuhde sama kuin nykyisissä avoimen luokan koneissa.

 

Näillä  suunnittelukriteereillä koneen käsiteltävyys ilmassa on aivan eri luokkaa kuin edellisen polven ”kankeahkoissa” avoimen luokan koneissa.  Tehtaan 20m nykyinen myyntihitti Arcus on osoittanut tämän mahdolliseksi verrattaessa koneen lento-ominaisuuksia edellisen sukupolven samankokoiseen Janukseen. Quintuksen siipikuormitus tulee tyhjänä olemaan samaa luokkaa itselähtevien 18m koneiden kanssa ja 850 kg maksimipainossa noin 20% enemmän kuin nykyisillä avoimen luokan koneilla.  Modernit profiilit ja siiven geometria takaavat loistavat liito-ominaisuudet.  Siiven suunnittelussa on hyödynnetty prof Boermansin suunnittelemaa 20 metrisen Antareksen siipeä ja siipien kärjet tulevat olemaan tehtaan nykytyylin mukaiset prof Maughmerin suunnittelemine wingletteineen.  Rakenteen suunnittelu on haastava projekti, sillä pieneen ja ohueen siipeen pitää mahtua kaikkien rakenteen vaatimien osien lisäksi reilusti kolmattasataa litraa vettä! 

 

Quintus tulee olemaan kone, joka on yhtä helppo kasata perävaunusta päivän lennoille kuin 18m koneet.  Enää ei tarvita pataljoonaa raavaita miehiä kasaustalkoisiin!

 

Prototyypin ensilento on suunniteltu tälle vuodelle ja sarjatuotanto käynnistynee välittömästi tavoitteena saada useampi koneyksilö lentämään vuoden 2012 MM-kisoissa Uvaldessa.